Wie ben ik?

Ik ben Eveline Prabhati Peters en ben in 1987 geboren te Maastricht. Op mijn achttiende ben ik het huis uitgegaan en ben ik Psychologie gaan studeren in het Belgische Leuven. Op dat moment vond ik de studie psychologie te theoretisch en had ik niet het gevoel dat ik met die kennis anderen zou kunnen helpen.  Ik ben overgestapt op de master Sociale en Culturele Antropologie en heb daarin mijn diploma behaald. 

 

Ik begon in die tijd te ervaren dat ik wel erg veel vanuit mijn hoofd bezig was en leefde. Waar was mijn gevoel gebleven? Er knaagde een gevoel dat ik niet echt leefde, dat ik mijn hele leven al langs de zijlijn stond. Ik voelde me vervreemd van mezelf en wilde ontdekken wie ik was maar ik wist niet goed waar ik met die vraag terecht zou kunnen. Na mijn studie ben ik vrijwilligerswerk gaan doen voor de website Earth Matters en ben ik naar Groningen verhuisd. Toen ging het leven langzamerhand meer stromen. Ik ontmoette veel lieve mensen die ook met een innerlijke zoektocht en met spiritualiteit bezig waren. In diezelfde periode ben ik ook met kinderen gaan werken als gastouder zijnde. Het werken met kinderen bracht me meer in contact met mezelf en ik leerde op een meer natuurlijke manier contact te maken met hen. Daarnaast merkte ik ook dat de natuur en mijn honden me hielpen om weer in contact met mezelf en mijn omgeving te komen. 

 

Op de site van Earth Matters voor het eerst over innerlijk kind werk. Dat raakte en ontroerde me en ik voelde dat dit de soort therapie was die ik nodig had. Ik ben eerst in individuele therapie gegaan en daarna ben ik de Primal Rebirth Therapie opleiding gaan doen aan het Aumm Instituut. Onzichtbaarheid bleek een groot thema in mijn leven en ik vond het in het begin doodeng om in een groep te komen en om mezelf bloot te geven. Maar stapje voor stapje durfde ik steeds meer van mezelf te laten zien .  Van een onbewuste 'nee' tegen het leven ben ik gegroeid naar een volmondige 'ja'. Een 'ja' tegen het leven en een 'ja' tegen mezelf. Het voelt alsof ik de wezenlijke verbinding heb hersteld met mezelf, met het bestaan en met de mensen om me heen. Van daaruit ontstonden er nieuwe vriendschappen en een mooie relatie. 

 

Momenteel ben ik bezig om alsnog mijn master Klinische Psychologie af te ronden en volg ik de vervolgtraining Primal Somatic Traumaheling bij het Aumm Instituut. Het lijkt me mooi om in mijn praktijk de brug te slaan tussen de psychologie en het lichaamswerk en door de combinatie van beide opleidingen voel ik me in staat mensen professioneel te kunnen helpen. Ik kijk er naar uit om in mijn praktijk mensen te helpen om hun eigen(wijze) weg weer terug te vinden. Graag loop ik ook een stukje met jou mee op je pad! Je bent van harte welkom.